Machteld de Goede

Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut

Behandelmethoden

Aurahealing

De aura is het menselijk energieveld bestaande uit verschillende lagen. Deze lagen doordringen het fysieke lichaam maar reiken daar ook ver buiten. Elke laag heeft zijn eigen specifieke kwaliteiten en eigenschappen die vorm geven aan ieder individu.

Verstoringen, ballast en te korten in de aura kunnen resulteren in klachten op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Bij Aurahealing wordt er gewerkt in de ruimte om het fysieke lichaam heen en wordt gebruik gemaakt van de informatie die in deze lagen kan worden waargenomen. Deze lagen kunnen worden geanalyseerd en of in zijn geheel worden hersteld middels diverse methode. oa cleansing, healing middels mijn handen, kristallen, geluid, visualisaties en inbrengen helende beelden.

Aurahealing wordt veelal gecombineerd met de chakrabalancing en methode van Aura Touch®

Chakrahealing

Een chakra is een energetische energiebundel (soort draaiend wiel) die in verbinding staat met de energetische velden (aura) en het fysiek lichaam (oa met de klieren, hormoonstelsel en zenuwstelsel). Door hun positie vormen ze een belangrijke schakel tussen het fysieke lichaam en de energetische velden. Ieder chakra heeft zijn eigen karakter en geeft daarbij specifieke informatie.

Indien chakra’s uit balans raken, raakt ook het evenwicht tussen de chakra’s, het fysieke lichaam en de aura uit balans. Dit resulteert veelal tot klachten die waarneembaar zijn op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Chakrabalancing richt zich op het analyseren, herstellen, repareren en in balans brengen van de chakra’s.

Chakrabalancing wordt veelal gecombineerd met aurahealing en methode van Aura Touch®

AuraTouch®

De methode van AuraTouch® biedt de mogelijkheid om op verschillende manieren te werken in de aura.

Reiki

Reiki is van oorsprong een helende methode uit Japan. Bij deze methode wordt gebruik gemaakt van handoplegging.

Reiki betekent ruim vertaald “levensenergie”. Werken met Reiki is werken met een helende energie die overal om ons heen aanwezig is. Reiki kan door de mens worden gekanaliseerd en worden doorgegeven. Deze energie biedt de mogelijkheid om het lichaam weer in balans te brengen op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau.

Hypnose en regressie

Tijdens de sessies maak ik op verschillende manieren gebruik van de methoden van hypnose en regressie om te onderzoeken waar mogelijke stagnaties zijn opgetreden. Daarna kan worden gewerkt aan het verwerken en helen van deze beelden.

Middels het in trance brengen en naar een dieper bewustzijnsniveau te gaan is het mogelijk om bij deze informatie te komen en er mee te werken.

Voedingsadviezen

Adviezen die bijdragen tot het stimuleren van een voedingspatroon die zoveel mogelijk is gebaseerd op een natuurlijke leefstijl. Waarbij voedsel niet alleen eten is, maar een volwaardig product dat voedingsstoffen en energie (ook levensenergie) met zich meedraagt.

In praktijk blijkt dat standaard diëten bij specifieke klachten niet altijd passen bij de individuele balans. Ik zoek dan ook graag met de cliënt heel gericht naar specifiek passend en niet passend voedsel. Hiervoor test ik persoonlijke voedingslijst en geef aan de hand daarvan inzicht en advies.

Deze methode heeft een bereik binnen een aantal van de natuurgerichte principes oa energie, prikkeloverdracht, drainage en voeding.

Massage

Middels direct contact met de huid en onderliggende weefsels kan een massage op verschillende wijze worden ingezet. Ter ontspanning of activering, voor het losmaken van blokkades op fysiek en energetisch vlak, ter bevordering van de bloedsomloop en of energetische doorstroming, of voor het afvoeren van afvalstoffen. Massage is ook een fijne methode om meer verbinding te ervaren met je eigen lichaam. Ook draagt massage bij aan bewust leren voelen waar spanning in je lichaam zich heeft vastgezet.

Deze methode heeft een bereik binnen een aantal van de natuurgerichte principes oa energie, prikkeloverdracht, drainage en levenskunst.

Voetreflexmassage

Via reflexpunten in de voet kunnen organen en orgaanstelsels elders in het lichaam worden bereikt. Verstoringen worden waargenomen en er wordt gewerkt aan het stimuleren van de afvoer van afvalstoffen en het stimuleren van herstel tot balans van betreffende orgaan of orgaanstelsels.

Deze methode heeft een bereik binnen een aantal van de natuurgerichte principes oa energie, prikkeloverdracht en drainage.

Cupping

Middels het zetten van glazen koppen gevuld met warmte op de huid, kan dieper gelegen weefsel worden gestimuleerd tot doorstroom. Hiermee wordt het afvoeren van afvalstoffen in gang gezet.

Deze methode heeft een bereik binnen een aantal van de natuurgerichte principes oa energie, prikkeloverdracht en drainage.

Fytotherapie

Behandelvorm waarbij kruiden de basis vormen. Oa in de vorm van thee, tincturen, zalf, olie en vele andere vormen kunnen kruiden bijdragen tot evenwicht in lichaam, geest.

Deze methode heeft een groot bereik in alle vijf de natuurgerichte principes.

Bachremedies

Behandelvorm waarbij bloesemextracten de basis vormen. Zij zijn vervaardigd door middel van extracten van bloesems onder bepaald procedé met water en zonnekracht. Deze therapie heeft als ingang met name een helende werking op de meer emotionele, mentaal en geestelijke delen van de mens.

Deze methode heeft een bereik in een aantal van de natuurgericht principes oa energie, prikkeloverdracht, drainage en levenskunst.

Leefstijladviezen

Adviezen die betrekking hebben op de individuele leefstijl van een cliënt en die een bijdragen kunnen leveren aan een evenwichtige manier van leven en balans.

Deze methode heeft een groot bereik in alle vijf de natuurgerichte principes.

Coaching

Tijdens de sessies wordt vaak helder hoe onderliggende patronen ten grondslag liggen aan de klachten. Zinnig is om daarbij te kijken welke patronen dan wel oorzaken, en hoe hier mee om te gaan. Als coach ondersteun ik het proces van zichtbaar krijgen en daar waar gewenst te komen tot verandering.

Deze methode heeft een groot bereik in alle vijf de natuurgerichte principes.

Kunstzinnig dynamisch coachen

Bij deze manier van coachen wordt de cliënt uitgenodigd middels kunstzinnige werkvormen als klei, tekenen, schrijven etc. contact te maken met eigen vermogen om delen van zichzelf helder te krijgen en daar helend mee aan de slag te gaan.

Een zeer fijne werkvorm om niet alleen het hoofd, maar handen en hart leidend te laten zijn in zelfonderzoek.

0